Bývalé družce vyhrožoval zabitím. Hrozí mu až osm let ve vězení

Až na osm let by mohl jít do vězení šestadvacetiletý muž z Chebska. Zřejmě neunesl pomyšlení, že se s ním rozešla družka, a tak si na ni počkal. Z bytu, ve kterém ji držel, se jí ale nakonec podařilo utéct. Agresor by v případě odsouzení mohl prožít až osm let za mřížemi.

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinu porušování domovní svobody.

„Obviněný muž zřejmě neunesl ukončení vztahu se svou přítelkyní, kterou měl začátkem září tohoto roku v ranních hodinách vydírat,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Před dveřmi jejího bytu ji měl chytit, a to jednou rukou před ústy, aby nemohla volat o pomoc, a druhou, ve které držel nůž, kolem hrudníku. Tímto ženu donutil otevřít dveře bytu, neboť v ní vyvolal důvodnou obavu o její život. Poté ji měl zatáhnout do obývacího pokoje a s nožem v ruce se snažit zjistit, kde a s kým byla. Ženu měl opakovaně udeřit pěstí do hlavy a vyhrožovat jí zabitím. Ta se chtěla dát na útěk, ve kterém jí však muž zabránil, shodil na zem a opakovaně napadl. Muž měl na ženu křičet, že ji zabije, pokud bude chtít znovu utéct. Během incidentu měla dokonce ztratit i vědomí a muž jí měl poskytnout první pomoc. Žena nakonec využila chvíle, kdy násilník usnul, z bytu odešla a věc nahlásila na policii,“ vysvětlila.

Obviněný muž byl policejní hlídkou zadržen a převezen na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů. Kriminalisté na obviněného podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby.  Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech muže poslal do vazby, kam byl následně eskortován policejní hlídkou. Při prokázání viny mu hrozí až osmileté vězení.