Stánků s lahůdkami bude na Food festivalu dvojnásobné množství

Mariánskolázeňská kolonáda bude opět vonět specialitami. V sobotu 14. září od 10 hodin budou mít labužníci na výběr mezi sladkými, slanými, masovými, vegetariánskými, bezlepkovými, rybími i národními jídly. Chybět nebudou oblíbené food tracky jako třeba Chilli táta i Mek&Číz. Organizátoři nezapomněli ani na to, že dobré jídlo se musí zapít dobrým nápojem. Na výběr budou různé druhy piva, vína i nealko. Přichystána bude také hudba různých žánrů. Návštěvníky potěší nestárnoucí swingové melodie, rock i country.

Více fotografií z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4669749

Na mariánskolázeňskou kolonádu v sobotu dorazí opět oblíbené food trucky. „Návštěvníci budou moci ochutnat speciality od Chilli táty nebo Mek&Číz, ale přibudou i další – třeba truck s asijskou kuchyní (tzv. ramen) nebo truck s “veselými vaflemi” a také například truck s tvarohovými koblížky, který působí jako sociální podnik a zaměstnává lidi jinak znevýhodněné na trhu práce,“ uvedla organizátorka akce Andrea Sasková. 
Milovníci masa budou moci vybírat z pestré nabídky, přichystáno bude pomalu pečené BBQ maso, pastrami, trhané maso, burgery nebo srbská pljeskavica. Bude několik stánků asijských, thajských i mexických specialit a stánek se speciální ruskou kuchyní. Také vegani i vegetariáni si přijdou na své. „Loni velmi oblíbené avokado bistro nebo vegetariánské barmské bistro bude nabízet pokrmy a pochoutky nejen pro žaludek, ale úpravou i pro oko.

Více fotografií z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4669749

Novinkou budou pravé Bagely ve sladké i slané variantě, plněné tortilly, připravovat se budou i lívance v lepkové i bezlepkové variantě. Další novinkou bude stánek se speciálními raw dortíčky,“ informovala organizátorka. Bude také více ryb – přibude stánek s výběrovými mořskými plody a francouzskou bujabézou Fantova rybárna. 

Kromě vařených specialit tu budou i nevařené dobroty: francouzské sýry a salámy, sladké makronky, české sladké i slané štrůdly. K dostání budou i poctivé domácí nanuky z kvalitního šťavnatého ovoce. 
Na zapití výborného jídla budou na festivalu k dostání tři druhy piva: Chodovar, Pilsner Urquell a místní minipivovar Kronl. Bude tu i několik druhů vín, oblíbené prosecco a míchané drinky. Také dvě výběrové kavárny a další speciality. Podávat se budou i nealkoholické nápoje včetně domácích limonád,“ upřesnila Andrea Sasková.

K dobré pohodě s dobrým jídlem a pitím bude připravena také hudba. „Tahákem kulturního programu bude kapela Poletíme? Hodně se těším i na swingový Marty´s Henpecked Club a jejich hudebně-taneční show, která roztančí dopolední kolonádu. Vystupovat budou i oblíbené místní kapely: Bourbongrass (country) a The Covers (rock),“ doplnila organizátorka.

Více fotografií z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4669749