Vloupal se domu, kde ukradl ovoce. Více nestihl, vyrušil ho obyvatel

Po hromosvodu se vyšplhal třicetiletý muž do jednoho z mariánskolázeňských domů. Moc toho však nestihl. Stačil ukrást ovoce a byl vyrušen obyvatelem nemovitosti. Lapka sice hned vzal nohy na ramena, ale policistům neutekl. V páchání trestné činnosti není žádným nováčkem. V posledních třech letech byl již za stejnou trestnou činnost rozsudkem Okresního soudu v Chebu odsouzen a potrestán. Policejní komisař podal na obviněného muže podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Chebu poslal muže do vazební věznice. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Mariánskolázeňští policisté sdělili podezření 30letému místnímu muži ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádež.

„Třicetiletý muž z Mariánských Lázních se měl dopustit koncem srpna tohoto roku hned dvou trestných činů,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „V ranních hodinách vnikl za pomocí hromosvodu do domu v Mariánských Lázních. Následně se pohyboval v prostorách budovy, kde podezřelý dostal zřejmě hlad, a tak odcizil zde volně položené ovoce. Při tomto svém jednání byl vyrušen obyvatelem domu. Muž na nic nečekal a dal se na útěk. Svobody si však dlouho neužil, neboť byl na základě rychlé práce policistů posléze dopaden,“ doplnila.