V kostele Nejsvětější trojice Kappl u Waldsassenu vystoupí český soubor Musica ad gaudium

U příležitosti Dne otevřených památek jsou zváni zájemci do poutního kostela Nejsvětější trojice – Kappl! V neděli 8. září od 20 hodin zde vystoupí hudební uskupení „Musica ad gaudium“ a připravila si klasický koncert s rozmanitým programem.

Foto: Archiv souboru

Soubor „Musica ad gaudium“ od doby svého vzniku v roce 1989 interpretuje hudbu renesance a baroka. Původním zaměřením instrumentální soubor (flétny, violoncello a cemballo) od roku 1994 vystupuje i s vokální složkou. Za dobu svého trvání soubor nastudoval a uvedl desítky skladeb renesančních a barokních skladatelů. Musica ad Gaudium koncertuje u nás i v zahraničí, zejména pak v Německu.

Kostel Nejsvětější trojice Kappl leží tři kilometry od české hranice u města Waldsassen. Jedná se o významnou barokní stavbu a jeden ze symbolů kraje Stiftland. Impozantní stavba byla vybudována v letech 1685 až 1689 Georgen Diezenhoferem. Svou jedinečnou architekturou a specifickým interiérem symbolizuje trojjedinost Boha.

Projekt Barokní region Čechy Bavorsko realizuje Centrum Bavaria Bohemia a je finančně podporován Evropskou unií v rámci programu EÚS Čechy Bavorsko 2014 – 2020 a krajem Horní Falc.

Vstup zdarma.