Cyklisté podjedou silnici tunelem

 
Jedinečný tunel vyrostl na cyklostezce z Chebu do německého Waldsassenu. Tímto tunelem budou projíždět cyklisté směrem do Německa. Nad nimi pak povede silnice pro auta. Cyklisté dříve museli před silnicí zastavit, aby dali přednost autům. Tunelové přemostění stálo celkem 17 milionů korun.  
„Budeme vypisovat výběrové řízení na nového zhotovitele přeložky silnice v úseku U Kočího, kterou v tomto kritickém úseku narovnáme, protože v minulosti tu byla nepřehledná zatáčka. Kdy přesně se začne se stavbou přeložky, v tuto chvíli netušíme,“ informoval  chebský místostarosta Miroslav Plevný.
 
Foto: Milan Daněk
Výstavba silnice nad tunelem vyjde na dalších zhruba 15 milionů korun. 
Po narovnání komunikace přes tunel se město pustí do poslední fáze, nechá dokončit cyklostezku až k chebské čtvrti Háje. Z Hájů až do Německa se tak cyklisté projedou na kole bez zastavení a navíc po asfaltovém povrchu. 
 
„Nevíme, na kolik přesně tato poslední stavba zhruba kilometrového úseku vyjde, odhadem to bude několik milionů. Stezka povede v úseku, kde byla v minulosti železnice a je tam kvalitní podklad, takže jej nebudeme muset znovu vytvářet, a tím ušetříme,“ dodala tisková mluvčí města Chebu Simona Liptáková. 
Cyklostezka do Německa, která vede po bývalé železniční trati ze Slapan k česko – německé hranici, vznikl v roce 2006 v rámci přeshraniční krajinné výstavy. 
VID