Také chebští hasiči se podíleli na likvidaci havárie vlaku u Mariánských Lázní

Nedaleko Mariánských Lázní vykolejil v neděli 28. července nákladní vlak převážející vápenec. Několik vagonů se dostalo mimo koleje a některé spadly ze svahu. Jedněmi z těch, kteří u havárie pomáhali a odstraňovali následky, byli po celé čtyři dny i chebští drážní hasiči (HZS SŽDC Cheb).

Foto: Archiv HZS SŽDC JPO Cheb

V neděli 28. července vyjeli drážní hasiči z chebské jednotky s CAS 20 Scanie do traťového úseku mezi železničními stanicemi Mariánské Lázně – Chodová Planá, kde došlo k vykolejení nákladního vlaku. Na místě bylo zjištěno, že došlo k vykolejení jedenácti vagónů a lokomotivy. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. „Pro urychlení prací byly na místo přivolány další dva vyprošťovací tanky a těžká technika ze Záchranného útvaru HZS ČR, Zbiroh a Hlučín,“ uvedl jeden z hasičů Richard Kejmar.

Foto: Archiv HZS SŽDC JPO Cheb

Čtyři dny usilovné práce drážních hasičů a HZS ČR trvalo odstranění následků těžké železniční nehody nákladního vlaku. U rozsáhlé nehody železničního vlaku na trati č. 170 u Mariánských Lázní zasahovali drážní hasiči z jednotek požární ochrany Cheb, Praha, Liberec, Ústí nad Labem a Plzeň.