Nebanice patřily koním

V Nebanicích u Chebu se konal v pořadí už 27. ročník populárních mezinárodních závodů spřežení, které se označují CAI-3*. Akci připravil jezdecký oddíl TJ Agro Cheb. Návštěvníci viděli současné nejlepší evropské posádky, které změřily své síly v tomto jedinečném závodě. Akce trvala několik dní a vyvrcholila o víkendu. Do Nebanic se sjeli závodníci hned z několika států, jako je Německo, Francie, Rakousko, Itálie anebo Španělsko a mnoho dalších.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5508488

„Návštěvníci zhlédli během čtyř dnů sportovní klání jednospřeží, dvouspřeží a čtyřspřeží v několika obtížných soutěžích. Například při drezurních závodech závodníci předvedli styl, přesnost a všeobecnou ovladatelnost svých koní. Je to akce velmi časově náročná a připravujeme ji několik měsíců,“ sdělila organizátorka závodů Eva Šimáčková.

Pro diváky byl nejhezčí maraton, který se konal v sobotu. Na patnáctikilometrovém rychlostním úseku museli jezdci s koňmi absolvovat náročné zkoušky při průjezdech osmi technicky složitými překážkami, staly se tak prubířským kamenem závodnického umění.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5508488

„Neděle byla věnovaná další zajímavé disciplíně, která otestovala zručnost posádek a poslušnost koní. Jednalo se o parkur, který zde neznamená skákání přes překážky, jak je tomu u jezdeckých závodů, ale zahrnuje všechny ostatní parametry, včetně přesnosti a rychlosti průjezdu spřežení závodní dráhou,“ vysvětlila Eva Šimáčková. 

Po celou dobu konání soutěží zajistili pořadatelé na závodišti občerstvení, pestré doprovodné kulturní programy pro děti během dne i v průběhu večera. K dispozici měli návštěvníci i hlídané parkoviště a posezení pod stany.

VID