U ašského pečovatelského domu budou mít parkoviště

Terénními úpravami a přemisťováním zeminy byly v těchto dnech zahájeny práce na novém parkovišti u domu s pečovatelskou službou v Dlouhé ulici. Stavbu provádí společnost ALGON v rámci investičního celku, do kterého je zařazena také rekonstrukce komunikací v ulici Petra Bezruče a úpravy parkoviště v ulici Tylově.

Parkoviště u domu s pečovatelskou službou je projektováno pro šest parkovacích stání, z toho jedno stání bude pro vozidla přepravující tělesně postižené. V rámci stavby parkoviště je počítáno také s rozšířením stávající příjezdové cesty ke vchodu domu s pečovatelskou službou, stavět se zde bude nová opěrná zeď, vydláždí se plocha pro nádoby na odpad, vymění stávající lavičky za nové, atd.

Stavba parkoviště u domu s pečovatelskou službou a rekonstrukční práce v uvedených ulicích vyjdou na 30 miliónů korun (cena včetně DPH). Původní termín dokončení díla byl 30. záři 2019. Dodatkem ke smlouvě, schváleným v minulém týdnu radou města, se termín dokončení posunuje do 10. listopadu. Důvodem jsou změny v projektu, vyžádané investorem, jež umožnily navýšení počtu parkovacích míst v ulici Petra Bezruče.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši