Ujížděl policistům. V krvi mu kolovaly dvě promile

Až na tři roky by mohl jít do vězení čtyřiadvacetiletý muž ze Sokolovska, který skončil na záchytce. Jeho řádění začalo tím, že sedl za volant auta, i když není majitelem řidičáku. Když měl zastavit policejní hlídce, sešlápl plyn a prchal chodovskými ulicemi více než sto kilometrovou rychlostí. Nezastavila ho jednosměrná ulice ani výzvy policistů. Pravděpodobně alkohol také udělal své, toho mu kolovalo v krvi pořádné množství. Svého jednání se podezřelý muž dopustil i přesto, že již dříve byl za takový čin Okresním soudem v Karlových Varech potrestán. Teď by mohl v případě odsouzení prožít až tři roky v kriminálu.

Policisté z obvodního oddělení v Chodově sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky čtyřiadvacetiletému muži ze Sokolovska.

„V neděli 28. července měl podezřelý muž sedět ve vozidle na místě řidiče v Chodově v ulici Čs. Odbojářů,“ vysvětlila policejní mluvčí Soňa Podlahová. „Policejní hlídka si všimla vozidla a muže uvnitř a rozhodla se, že ho zkontroluje. Poté, co se s policejním vozidlem přiblížili k vozidlu, náhle se rozjelo ke křižovatce. Policejní hlídka v úmyslu provést silniční kontrolu pokračovala za vozidlem se zapnutým světelným i zvukovým znamením a s nápisem Stop Policie. Řidič vozidla náhle přidal na rychlosti a ujížděl směrem k ulici Nádražní, kde svou agresivní jízdou vjel do protisměru, levou stranou vozidla najel na chodník a následně opět strhl řízení zpět na pravou stranu vozovky. Policejní hlídka místy muže pronásledovala rychlostí až 120 km/h. Řidič během jeho jízdy několikrát vjel do protisměru. Ujížděl do obce Mírová a následně k letišti po nezpevněné komunikaci. Po celou dobu pronásledování řidič nereagoval na výstražná znamení policejní hlídky. Jeden z policistů muže následně pomocí megafonu vyzval, aby zastavil vozidlo. Řidič na výzvu nereagoval, a proto policista vyzval muže znovu pod pohrůžkou použití služební zbraně. Na tuto výzvu řidič vozidla zareagoval a s vozidlem zastavil. Policisté poté přistoupili k řidiči a vyzvali ho, aby opustil prostor vozidla. Několik výzev řidič ignoroval, a proto policisté museli použít donucovací prostředky, hmaty, chvaty, aby jej vytáhli z vozidla ven. Poté mu na ruce nasadili pouta. Policisté muže z policejní praxe znali, kdy během následné kontroly zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění,“ informovala.

Řidiče dále vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce, kdy byla naměřena hodnota 2,06 a 1,90 promile alkoholu v dechu. Poté ho policejní hlídka následně eskortovala na protialkoholní záchytnou stanici.