Na Hrnčířském swingu zahrají Prague Rhythm Kings

Další ze špičkových orchestrů zamíří do Nového Drahova. Na Hrnčířský swing přijedou v pátek 26. července od 19 hodin zahrát a zazpívat Prague Rhythm Kings. V loňském roce si cestu na festival nenechalo ujít více než 800 milovníků hudby nejen z České republiky, ale také posluchači z Německa.

Ani letos nepřijdou návštěvníci také o oblíbenou návštěvu hrnčířské dílny, kde budou moci obdivovat i nakoupit keramické výrobky. Připraveny budou také malé plaketky, která se za dobu fungování hudební akce, staly sběratelskou raritou.

„K zajištění tak rozsáhlé, i když jen tři pátky trvající akce, je zapotřebí součinnost a podpora celé rodiny po celý rok, který swingu předchází. Máme výhodu, že již celé roky s mým tátou, který s organizováním festivalu začal, spolupracoval pan Štěpán Podešt. A právě s ním, lehkým krokem swingové muziky, za přispění Karlovarského kraje, města Chebu a Františkových Lázní, procházíme přes všechna úskalí, která se nám staví do cesty. Díky podpoře kraje a měst můžeme stále přinášet muziku za stejných podmínek, jak to nastavil táta,“ doplnil Roman Werner.

Prague Rhythm Kings

Kapelnice Veronika Šedá hraje na klarinet, soprán- alt- i tenorsaxofon, Jan Veverka na trubku, kornet a zpívá, Miroslav Nejdl na trombon, Kristýna Kanická hraje na barytonsaxofon, Václav Janů na banjo a kytaru, klavíristou je Dalimil Smrž a Radka Říhová má na starosti dívčí pěvecké party. To jsou mladí a energičtí „pražští králové a královny rytmu“, kteří nás zavedou na přelom dvacátých a třicátých let minulého století, kdy z amerických tanečních parketů do Evropy zamířil hot jazz, jak se tehdy říkalo ranému swingu.

V jejich společnosti je takový hudební návrat o sto let zpátky velice příjemným zážitkem!