Pomozte najít odcizenou loď. Než se řidič pro plavidlo vrátil, bylo pryč

Chvilka stačila na to, aby několikametrová loď změnila majitele. Vše začalo tím, že se jedna z přepravovaných lodí na vozíku utrhla a spadla na silnici D6 nedaleko karlovarského Globusu ve směru na Cheb. Řidič situaci začal řešit hned, ale protože loď nezvládl naložit, alespoň ji odtál a zavolal na pomoc kolegy. Sám musel pokračovat v cestě, než však stačila přijet pomoc, loď ukradl zloděj.Policisté žádají náhodné svědky, aby v případě jakýchkoliv informací, které by je mohly dovést k pachateli, volali na linku 158 nebo se obrátili na nejbližší policejní služebnu.

Foto ilustrační

„V úterý dne 9. července převážel řidič z loděnice u OD Kaufland v Karlových Varech do Kynšperku nad Ohří vozík se zelenou kovovou konstrukcí určený pro přepravu lodí,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Vozík měl tři řady a muž v nich vezl celkem 15 kánoí. Z tohoto místa vyjel přibližně kolem 17:00 hodin a jel po dálnici D6 okolo Globusu. V těchto místech zjistil, že se mu horní kánoe utrhla a následně spadla na komunikaci. Řidič loď odtáhl za krajnici do žlabu, která slouží k odtoku vody, a vzhledem k tomu, že byl sám a nemohl ji vrátit zpět na vozík, zavolal na pomoc kolegy. Z místa poté odjel do Kynšperku. Jen pár minut stačilo zloději, aby loď odcizil, než pro ni na místo přijelo k naložení jiné vozidlo vodácké společnosti,“ doplnila.

Jednalo se o loď kánoe pro dvě osoby s názvem Noah Agara, o délce 4 metry o hmotnosti 43 kg, zelené barvy se žlutým logem Dronte a telefonním číslem.