Dostal smyk a naboural do autobusu. V krvi mu koloval alkohol

Škoda přibližně čtvrt milionu korun, nabourané auto a autobus a pořádná hladina alkoholu v krvi, to bilance jízdy třiatřicetiletého řidiče osobního automobilu z Karlových Varů. Ten si svým neuváženým jednáním, kdy si sedl za volant pod vlivem alkoholu, způsobil spoustu problémů. 

Karlovarští dopravní policisté sdělili třiatřicetiletému muži z Karlových Varů podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V sobotu 6. června kolem půl osmé večer došlo na křižovatce v Karlových Varech – Drahovicích k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem a autobusem. „Obviněný třiatřicetiletý řidič osobního vozidla značky Volkswagen při jízdě křižovatkou, při odbočování vlevo, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. Uvedl vozidlo do smyku, který se mu nepodařilo vyrovnat. Přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem,“ vysvětlila policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Policisté po příjezdu na místo provedli s oběma řidiči orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. „U řidiče autobusu byl alkohol v krvi vyloučen, ale u řidiče osobního vozu vyšla zkouška pozitivní. Nejvyšší naměřená hodnota byla 2,26 promile alkoholu v krvi. Řidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána. Škoda je předběžně odhadnuta kolem 245 000 Kč. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče osobního vozidla,“ upřesnila mluvčí. Ten byl následně převezen do nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo.

V případě prokázání viny hrozí řidiči trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.