Vydíral se zbraní v ruce. Teď už sedí ve vazbě

Až na osm let by mohl skončit ve vězení dvaatřicetiletý muž z Karlovarska, který vydíral dalšího muže. Aby svým slovům dodal větší váhu, vzal si do ruky zbraň. Chtěl zpět peníze, které druhému muži půjčil, navýšené však o vysoké úroky. Soudce rozhodl o vzetí obviněného do vazby, policisté jej následně eskortovali do vazební věznice.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání.

Toho se měl dopustit ve středu dne 3. července na Karlovarsku,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Krátce po poledni měl v Nejdku přijít k 30letému muži, udeřit ho pěstí do obličeje a začít mu nadávat. Po muži měl požadovat finanční částku za předchozí zapůjčení částky, která byla 6x nižší. Následně ho měl chytit za krk, odtáhnout k zaparkovanému vozidlu a hodit jej na zadní sedačky. Poté měl nastoupit do vozidla a řidiči poručit, aby jel do Karlových Varů. Během cesty měl u benzínové čerpací stanice požadovat po poškozeném, aby zaplatil za benzín. Cestou do Karlových Varů měl muži vulgárně nadávat a dokonce vytáhnout plynovou pistoli, kterou na něj namířil. Následně mu měl vyhrožovat, že pokud mu nedá požadovanou finanční hotovost, tak ho zabije. Během cesty poškozený psal potají sms zprávy, aby se zachránil. Krátce po 13. hodině zastavili v Karlových Varech a šli na schůzku, kde mělo proběhnout údajné vyrovnání dluhu. K tomu však již nedošlo, 32letého muže zde zadržela policejní hlídka a odvezla na policejní služebnu. Po provedených úkonech skončil zadržený muž v policejní cele,“ doplnila.