S více než dvěma promile srazil slunečníky

Bez řidičáku se bude muset obejít sedmadvacetiletý muž z Chebska. S více než dvěma promile „sestřelil“ v Karlových Varech dva velké slunečníky. Kromě toho bude muset ještě vysvětlovat, jak je možné, že sedl za volat, když měl zákaz řízení. Pokud bude uznán vinným, může si posedět za mřížemi až jeden rok.

Dopravní policisté z Karlových Varů sdělili muži z Chebska podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Tohoto přečinu se měl obviněný dopustit tím, že v úterý 4. června ve večerních hodinách v Karlových Varech řídil nákladní automobil. Za volant usedl, ačkoliv si byl vědom toho, že je ve stavu vylučujícím bezpečně ovládat motorové vozidlo,“ vysvětlila policejní mluvčí Zuzana Týřová. „V ulici Malé náměstí při couvání s vozidlem se plně nevěnoval řízení a levým horním rohem nástavby narazil do dvou kusů slunečníků, které poškodil. Policisté s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivně. Nejvyšší naměřená hodnota činila 2,27 promile alkoholu v krvi. Následně se na výzvu policistů odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Dále bylo lustrací zjištěno, že i přes předložení řidičského průkazu není muž držitelem řidičského oprávnění, a to z důvodu, že při předchozím uloženém trestu neodevzdal tento doklad na příslušný úřad. Na místě mu policisté předložený řidičský průkaz zadrželi,“ dodala.