Na festival přijede zazpívat také Václav Noid Bárta

Nejveselejší festival v Evropě je zahájený! Od pondělí 8. do soboty 13. července mohou návštěvníci Františkových Lázní navštívit jednu z největších galerií kreslených vtipů pod širým nebem, a to na tamní Národní třídě. K vidění je 1500 vtipů od 368 autorů z 58 zemí. A všechny mají společné téma – zdravotnictví. Připraven bude také doprovodný program plný zábavy, chybět nebude jako každý rok ani soutěž. Zazpívat přijede například i Václav Noid Bárta.

Právě oblíbený zpěvák Václav Noid Bárta, který zazpívá v sobotu 13. července ve 20.30 hodin v altánku u Františkova pramene, prozradil, že už se do Františkových Lázní těší. „Před čtyřmi lety jsem tady byl s přáteli na prodlouženém víkendu. Moc se mi líbí kolonáda, je nádherná,“ uvedl. A na jaké písničky se mohou návštěvníci těšit? „Bude to takový průřez mou patnáctiletou hudební kariérou. Výročí oslavím 16. prosince ve Fóru Karlin,“ upřesnil.

Pořadatelé festivalu jsou město Františkovy Lázně a Klub kreslířů a humoristů v čele s Mirkem Vostrým. „Po celou dobu festivalu bude probíhat výstava vtipů – Open Air výstava v prostranstvích Národní třídy a kolonády ve Františkových Lázních,“ uvedl výtvarník. „Výstava je soutěžní. Vtipy bude hodnotit šestičlenná mezinárodní porota, ve které usedne například i Ivo Šmoldas. Vybrat si nejlepší vtip mohou i návštěvníci akce. Po celou dobu výstavy budou k dispozici hlasovací lístky a urna, kam je mohou házet. V hlavním programu se bude ze všech lístků losovat,“ upřesnil.

Vedle hlavní, soutěžní výstavy, bude pro návštěvníky festivalu připravena ještě jedna, menší, nesoutěžní výstava, pánů Jiřího Slívy, Jiřího Wintera Neprakty, Jaroslava Kerlese a Vladimíra Jiránka. Zároveň dojde ke křtu nové knihu pana Neprakty.

Návštěvníci budou mít možnost setkat se se všemi autory, kteří se festivalu zúčastní osobně. Kousek od pódia bude VIP stan kreslířů, kde si mohou návštěvníci odnést podpis od svého oblíbeného autora, kresbu do památníků, ale i svou karikaturu.

FESTIVAL KRESLENÉHO HUMORU 

Pátek 12. července

15.30 – Zahájení festivalu a promenádní koncert Dechová a taneční kapela Parohanka Cheb

17.30 – Pavel Kožíšek – Interaktivní zábavná magie

21.00 – The Backwards (Beatles revival) jeden z nejlepších Beatles revivalů na světě přináší působivou hudebně – vizuální show, která potěší každého milovníka Beatles

Sobota 13. července

10.00 – Pochod a vystoupení Marching Band Sokolov a Majorettes Kynšperk

13.30 – Bubenická show – souboru Wild Sticks – show, která vás pohltí

15.30 – Cantarina Clarinete – Promenádní koncert

17.30 – Možná přijde i Tapír – humorné scénky v podání kreslířů

18.00 – Vyhlášení vítězů a předání ceny ZLATÝ TAPÍR

19.30 – Kreslířská show

20.30 – Inflangranti a Václav Noid Bárta

Po celý den na louce za Františkovým pramenem si můžete zahrát

Bumper Ball

Moderuje: Petr Batěk