Kolemjdoucí nebyli lhostejní. Pomohli zadržet zloděje

Chvilka nepozornosti stačila k tomu, aby měla pětatřicetiletá cizinka strach o svoje věci. V restauraci chvilku nesledovala kabelku, a tak se jí zmocnil pětačtyřicetiletý cizinec, který vzal rychle nohy na ramena. V té chvíli si toho všimla i okradená žena, která se vydala za lapkou. Volání ženy neuniklo kolemjdoucím lidem, kteří zloděje zastavili. Cizince si převzali policisté, kteří mu sdělili podezření ze spáchání krádeže. V případě prokázání viny mu tak může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

„V neděli dne 23. června využil 45letý cizinec ve večerních hodinách v Karlových Varech na zahrádce v místní restauraci chvilkovou nepozornost 35leté turistky,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Ta se zde byla občerstvit se svojí rodinou. Žena při vyřizování telefonátu poodstoupila nedaleko stolu, kde seděli, a ponechala tam svoji kabelku. Jen chvilková nepozornost stačila zloději, aby kabelku ze stolu vzal a začal s ní utíkat pryč. Toho si však poškozená turistka ihned všimla a začala muže s dalšími osobami pronásledovat,“ sdělila.

Nedaleko místa v ulici Lázeňská se v tuto dobu procházel 34letý muž se svými známými. Povšiml si utíkajícího muže a za ním ženy, která na něj pokřikovala cizí řečí. „Z této situace muž pochopil, že se nejspíš jedná o krádež a utíkajícího muže se snažil zadržet, což se mu společně s jeho přáteli podařilo. Na místo ihned přivolali policejní hlídku. Kabelka, ve které se nacházely mobilní telefony, šperky a další osobní věci v celkové hodnotě kolem 46 tisíc korun, byla majitelce zpět vrácena,“ doplnila mluvčí.