V Chodově se nenudí, chystají výstavy a koncerty. Zahraje Olympic i Aneta Langerová

Muzikanti zvučných jmen, výstavy, taneční zábavy a řada dalších akcí čeká na Chodováky v následujících měsících. Stěžejní událostí letošního roku sice budou zářijové celoměstské oslavy, nicméně i mimo ně si na své jistě přijdou všechny věkové kategorie.

Foto: Ilustrační  z akce Literární Františkovy Lázně

Hned počátkem července bude chodovské kino promítat festivalový film Diego Maradona (2.července) a o dva dny později nabídne premiéru snímku Spiderman: Daleko od domova (4. července.). Oblíbené akvatrhy se uskuteční i přes prázdniny, a to 20. července.

V srpnu (10. srpna) se mohou lidé těšit na tradiční Vavřineckou pouť s řadou atrakcí, stánků a kulturním programem. V něm se mimo jiné představí kapely Funky Monks, Jazzbooster a Blood Brothers – Hallowed Be Thy Name (Iron Maiden cover), v kostele svatého Vavřince pak Jazz Cake.

Září přinese tradiční výstavu zahrádkářů (7.září), kteří v Kulturním a společenském středisku představí své výpěstky.

Podrobný a rozsáhlý program zářijových oslav bude zveřejněn ve zpravodaji v září, přesto je už nyní jasné, že v Chodově zahraje legendární Olympic (28.září) a o den později v atmosféře kostela sv. Vavřince Spirituál kvintet.

V říjnu zavítá do KASSu Michal Nesvadba (13.října) se svým pásmem pro nejmenší. Pro starší generaci je v rámci Seniorských dnů připraven ples (8.října), jehož hlavní hvězdu si pořadatelé zatím nechávají jako překvapení.

Počátkem listopadu se ve společenském sále v KASSu uskuteční oblíbená Harmonikářská přehlídka (9.11.), zahájení adventu ve Staroměstské ulici je naplánované na 29. listopadu.

V prosinci potěší své fanoušky v KASSu Aneta Langerová (6.12.), později se představí operní pěvkyně Andrea Kalivodová (18.12.). Závěr adventního období si Chodov připomene 20. prosince opět ve Staroměstské ulici.

 Martin Polák