Způsobili nehody. V krvi měli alkohol

Tři řidiče, kteří řídili s alkoholem v krvi, řešili policisté v květnu na Chebsku. Dva ze šoférů navíc bourali. Jednalo se o šestačtyřicetiletou ženu z Aše, která sedla za volat s 1,65 promile a svoje auto nezvládla. Další dva byli muži z Mariánských Lázní, kteří si za volant také nesedli střízliví. Čtyřiasedmdesátiletý řidič neunikl policejní kontrole, v krvi měl bezmála jedno promile. Sedmadvacetiletý šofér narazil do trolejového sloupu. Hodnotu alkoholu měl 1,73 promile.

Foto: Policie ČR

Šestačtyřicetiletá žena z Aše se na ‚výlet‘ vydala v polovině května. „V dopoledních hodinách jela ve směru od obce Vernéřov k obci Horní Paseky, kde na pozemní komunikaci měla míjet vozidlo, s jehož boční částí se střetla,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po příjezdu policejní hlídky se řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a šestačtyřicetileté ženě vyšla zkouška s pozitivním výsledkem 1,71 a 1,65 promile,“ informoval. Tímto svým jednáním měla žena způsobit škodu téměř 17 tisíc korun.

Pod vlivem alkoholu řídil na konci května osobní automobil také čtyřiasedmdesátiletý muž z Mariánských Lázní. „Toho v osobním vozidle značky Volkswagen zastavila mezi obcemi Ovesné Kladruby a Mrázov policejní hlídka. Muž se při silniční kontrole podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 0,97 a 0,90 promile,“ sdělil mluvčí.

Dopravní nehodu způsobil na konci května i sedmadvacetiletý muž v Mariánských Lázních. „Ten měl jet ve večerních hodinách v osobním vozidle značky Škoda a ve směru z Velké Hleďsebe předjížděl jiné vozidlo, ovšem manévr nezvládl a narazil do sloupu trolejového vedení. Po příjezdu policejní hlídky se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a také v tomto případě vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,82 a 1,73 promile. Tímto svým jednáním měl muž způsobit škodu téměř 170 tisíc korun,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

Všem třem řidičům policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Všichni se také podrobili lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Po provedených úkonech jim policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Sedmadvacetiletému muži bylo navíc sděleno podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

Čtyřiasedmdesátiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok. Šestačtyřicetileté ženě a sedmadvacetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož pod vlivem alkoholu způsobili dopravní nehodu.