Z bytového fondu zpronevěřil téměř 870 tisíc korun

Kozla zahradníkem udělali ze sedmatřicetiletého muže z Mariánských Lázní. Byl předsedou společenství vlastníků jednotek bytového domu a tak měl přístup ke společným penězům. Využil toho, část rozfofroval a členům společenství tak způsobil škodu ve výši bezmála 870 tisíc korun. Za zpronevěru by si mohl posedět za mřížemi až osm let.

Chebští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zločinu a přečinu zpronevěry.

„Obviněný měl jako předseda Společenství vlastníků jednotek bytového domu v Mariánských Lázních přístup k bankovnímu účtu, kde společenství shromažďovalo finanční prostředky,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „A právě tohoto přístupu měl muž zneužít, protože od konce ledna do poloviny února minulého roku měl z bankovního účtu provést celkem devět neoprávněných hotovostních výběrů pomocí platební karty, kterou měl ve svém držení,“ informoval.

To ale nebylo z jeho strany vše. „Zhruba od poloviny do konce měsíce srpna minulého roku měl provádět neoprávněné finanční transakce pomocí platební karty a bezhotovostní převody z bankovního účtu společenství. Učinit tak měl ve dvaceti případech,“ upřesnil mluvčí.

Tohoto jednání se sedmatřicetiletý muž dopustil i přesto, že si byl vědom toho, že jedná bez vědomí a souhlasu orgánů Společenství. Finanční prostředky nepoužil v rámci činnosti a v zájmu sdružení, ale peníze si měl nechat pro svoji potřebu. Společenství tím způsobil škodu téměř 870 tisíc korun.