Plochá dráha žila akcí Mezi nebem a zemí

Šestý ročník oblíbené akce Mezi nebem a zemí, která se uskutečnila o uplynulém víkendu, si nenechaly ujít stovky lidí. Na mariánskolázeňské ploché dráze byl přichystán pestrý program plný akce, ukázek, soutěží i poučení.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5404529

„Letošní novinkou bylo vystoupení snad nejmladší hasičské jednotky v zemi, kralovických Soptíků,“ uvedl spoluorganizátor akce Vladimír Koloc. „Děti, které byly převážně ve věku čtyř a pěti let, předvedly perfektní skoro profesionální zásah. Mladí hasiči si vysloužili od přítomných velký potlesk,“ upřesnil. Pro návštěvníky byl přichystán například let vrtulníkem, při kterém si mohli lázeňské město prohlédnout z výšky. S velkým zájmem se jako každý rok setkala jízda ve vojenském BVP i čtyřkolkách, kterou si užili všichni bez rozdílu věku.

„Opět bylo k vidění, osahání a vyzkoušení vše, s čím složky IZS – záchranáři, hasiči i policisté – pracují,“ uvedl spoluorganizátor. Přítomní si mohli také vyzkoušet simulátory u Besip týmu, představena byla také některá sportovní družstva z Chebska, k vidění byla i práce psovodů Vězeňské stráže ze Slavkova. Zájemci se dozvěděli zajímavosti z práce policie, Celní správy i armády. K vyzkoušení byla například paintballová střelnice. Pro ty odvážnější děti bylo přichystáno slaňování. Zajímavostí bylo také to, že si nejen děti nechávaly vytvářet na ruce obrázky technikou airbrush.

Organizátorem akce byla organizace Traicont

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5404529