Klip se šplhá po hudebních žebříčcích vzhůru

Nová písničky, jiné složení kapely a příprava dalšího hitu i videoklipu, to jsou novinky u skupiny 0609, která slaví dvacet let na hudební scéně. V přípravě jsou i živá vystoupení. Partička 0609 fantasticky propaguje nejzápadnější region a dokazuje, že se zde rodí skvělí hudebníci navazující na rockovou tradici našich regionů.

Kapela 0609 zleva Míra Všetečka, Pavel Klvač, Antonín Červínek, René Červínek ml., Petr Všetečka. Foto: Dominik Erban

Kapela 0609 pokračuje v tvorbě dalších singlů. Poslední zveřejněný klip ke skladbě Vážně se šplhá za pár měsíců ke slušné sledovanosti na sociálních sítích. Skupina fungující v nové sestavě teprve rok oslovila tisíce posluchačů. Kapelu tvoří Antonín Červínek (zpěv), René Červínek (kytara), Pavel Klvač (basová kytara), Petr Všetečka (bicí) a jediný původní člen Míra Všetečka (percuse). Před pár dny kapela zveřejnila lyrik video ke skladbě Zůstaň, která má veliký ohlas. Závěrečný mix zpracoval opět Jiří Ecson Waldez Paška, jeden z neuznávanějších hudebních producentů v České republice. Nezadržitelně se blíží doba vydání dalšího singlu.

„Skladba Musíš se ptát bude mít klipové ztvárnění a už jsme slyšel její masterovanou verzi,“ vysvětlil hudebník, moderátor, podnikatel, textař i šéfredaktor týdeníku Listů Ašska Míra Všetečka. „Jsem nadšený a písnička nabrala úplně jinou dimenzi tím, jak ji kluci z kapely nahráli. Mám k té skladbě citový vztah a při poslechu mi běhal mráz po zádech. A to je dobré znamení,“ zmínil Míra Všetečka. “No a navíc kapela připravuje náročné natáčení klipu k další skladbě Aspoň jednou. Práce až nad hlavu,“ doplnil.

Fb stránky kapely: https://www.facebook.com/0609kapela/