Za krádež žvýkaček může jít do vězení

V jedné z ostrovských prodejen si vybral žvýkačky, a že nebyl troškař, vzal si jich hned více než sto balíčků. Z obchodu pak odešel bez placení. Za to si může zloděj v případě odsouzení posedět za mřížemi až dva roky. Dalšího lapku odhalili policisté také v Ostrově. Ten si pro změnu došel do restaurace, ale nešel se tam občerstvit, ukradl zde mobilní telefon. 

„Sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže si na obvodním oddělení v Ostrově převzal sedmatřicetiletý muž,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Ten měl na konci dubna v podvečerních hodinách přijít do ostrovského obchodního domu a z prodejního regálu odcizit více jak 100 balíčků žvýkaček. Se zbožím měl poté z prodejny odejít bez zaplacení,“ upřesnila. Společnosti tak způsobil škodu necelých šest tisíc korun. Za krádež mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.

Sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si na obvodním oddělení v Ostrově převzal třiasedmdesátiletý muž. „Ten měl na konci března vniknout v ranních hodinách otevřených vchodem do prostoru restaurace v Ostrově. Zde měl ze stolu odcizit volně odložený mobilní telefon, který byl v ochranném pouzdře. V něm měl majitel uloženou platební kartu. Ke štěstí majitele nedošlo k zneužití této karty,“ doplnila mluvčí.