Největší festival středověké hudby zavítá na čtyři roky také do Aše

V loňském roce se v areálu autokempu na vrchu Háj v Aši poprvé uskutečnil festival středověké hudby s názvem Festival-Mediaval CZ. Organizátorem tohoto festivalu byla německá společnost Festival – Mediaval GmbH ve spolupráci s městem Aš a Kulturním centrem LaRitma.

Ve středu. 29. května, byla na radnici s jednatelem německé společnosti, panem Karl-Heinz Schwarzem, podepsána kooperační smlouva pro roky 2020 – 2023. Za město Aš dokument podepsal místostarosta Pavel Klepáček. Část přehlídky, která se pravidelně už deset let koná v německém Selbu, se dle této smlouvy v uvedených letech uskuteční opět v Aši, a opět v areálu autokempu pod vrchem Háj.

Festival je unikátní nejen svým zaměřením, ale také věhlasem, díky němuž se stal největším festivalem středověké hudby v Evropě.

Uzavření kooperační smlouvy o partnerství s pořadatelem přehlídky středověké hudby Festival Mediaval GmbH Dietersburg pro roky 2020 – 2023 schválilo zastupitelstvo města na zasedání dne 24. dubna. Účast města přijde max. na 300 tisíc korun za jeden ročník.

Spodní snímek je z loňského festivalu, který se počátkem září uskutečnil v areálu pod vrchem Háj.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši