Na Sokolovsku si policisté vyšlápli na dealera drog. V nabídce měl marihuanu a pervitin

Až na pět let by mohl jít do vězení sedmatřicetiletý muž, který na Sokolovsku prodával drogy. Zásoboval „zákazníky“ marihuanou a pervitinem.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání a sedmatřicetiletého muže ze Sokolovska obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Ten měl totiž od poloviny roku 2015 do října roku 2018 na různých místech zejména v Habartově prodávat látku marihuanu a pervitin,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Prodávat ji měl pravidelně třem lidem. Čtyřiatřicetiletému muži měl drogu marihuanu prodat minimálně v padesáti případech a v další desítce případů mu měl prodat drogu pervitin. Drogu pervitin měl v prosinci minulého roku prodávat také čtyřiatřicetiletému muži z Habartova. Stejnou drogu si od muže měla v lednu letošního roku pravidelně kupovat také devětadvacetiletá žena ze Sokolovska, a to nejméně ve dvanácti případech,“ upřesnil.

Prodejem drog si sedmatřicetiletý muž přišel ve zmiňovaném období na téměř 40 tisíc korun.

Po provedených úkonech byl muž na pokyn státního zástupce propuštěn na svobodu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.