Motto chebské kapely 9. Planeta: Hlavně pro radost a pohodu. Podpořte je v soutěži

Napřed byli dva a rozhodli se, že nebudou jen tak sedět doma a začali hrát. Za rok už byli tři a bylo o nich slyšet. Tak vznikla známá chebská rock-bigbeatová skupina 9. Planeta. Teď je můžete podpořit v soutěži a budou reprezentovat chebskou hudební scénu na hradě Švihov. Informace k hlasování na konci článku.

„Něco pro těch pár, co nás neznají,“ uvedl se smíchem mluvčí kapely Stanislav Karas. „Začalo to v roce 2016, kdy Petr Damovský s Liborem Bartošem usoudili, že doma je nuda, a začali psát písničky. V roce 2017 jsem přišel já a řekl, že beze mne to nejde a začal po 25 letech hrát na bicí. V roce 2018 jsme ve studiu Hacienda u Miloše Dodo Doležala nahráli CD a účastnili se jako předkapela turné Zemětřesení tour po 25 letech, kde jsme zanechali nesmazatelnou stopu,“ informoval.

Skupina se také úspěšně zúčastnila v Czechparádě  na TV Rebel. Ukázky videoklipu a hudby si mohou zájemci pustit například na bandzone.cz.  „V nejbližší době vám zahrajeme v Chebu Hájích, a to 1.června na hřišti. Případní návštěvníci se už teď mohou těšit na třeba na Milana Schelingra, což je bratr Jiřího Schelingra. Na koncertu zazní jeho nejznámější hity. Chybět nebude Holubí dům, Jahody mražený a další. Další šanci v nejbližší době budou mít posluchači na Food festivalu na chebské Krajince,“ upřesnil Stanislav Karas.

Informace k hlasování : „Dát like hrady CZ a buď si najít fotku 9. Planety na Zahraj si na hradě Švihov, nebo přímo na Facebooku 9. Planeta, kde odkaz sdíleli. Je třeba dát like přímo pod foto,“ dodal mluvčí. Hlasování končí už v úterý 28. května.

https://www.facebook.com/CESKEHRADY/photos/a.10157572190178623/10157572191083623/?type=3&theater