Ve Františkových Lázních si užijí Noc kostelů i Muzejní noc

Návštěvníci si ve Františkových Lázních mohou užít Noc kostelů i Muzejní noc. Obě tyto tradice se 24. května propojí a zájemcům tak nabídne vedle duchovních prožitků též možnost nahlédnout do své kulturněhistorické tradice. Zájemci si budou moci prohlédnout zdarma expozice v muzeu. Přichystána také bude večerní hra Po stopách slavných návštěvníků lázní, kterou si budou moci vychutnat malí i velcí.

Foto: Předcházející Muzejní noc ve františkolázeňském muzeu

Noc kostelů je každoročně pořádaná akce, jež má široké veřejnosti umožnit nezávazné setkání s křesťanstvím. V jejím rámci jsou po celé střední Evropě zpřístupňovány kostely různých křesťanských společenství, konají se koncerty, komentované prohlídky, workshopy nebo divadelní představení.

Rovněž Festival muzejních nocí patří již řadu let nejen ve velkých evropských metropolích k oblíbeným událostem, jež obzvlášť atraktivním způsobem prezentují naše kulturní dědictví. Muzea a galerie nabízejí nočním návštěvníkům kromě prohlídek svých stálých expozic a výstav také řadu doprovodných i kulturních programů a stávají se místy mimořádných a nečekaných zážitků a setkávání.

Volný vstup do expozice Městského muzea ve Františkových Lázních v době od 17 do 23 hodin.

Po stopách slavných návštěvníků lázní – večerní hra pro malé i velké

Františkovy Lázně jsou místem, kde se již více než dvě století setkávají lidé různých kultur a vyznání. Kde nalézali duchovní útěchu? Zveme děti i dospělé na poutavou večerní procházku Františkovými Lázněmi. Navštivte zdejší chrámy a místa spojená s vybranými osobnostmi z různých koutů světa, splňte drobné úkoly a získejte nejen zajímavé znalosti, ale také malé odměny.

17:30 – 19:30  Registrace účastníků v Městském muzeu (start a cíl soutěžní trasy)

Od 19:00  Občerstvení pro účastníky hry u táborového ohně v zahradě muzea

Ca od 21:15 Muzeum po 200 letech navštíví lázeňský host, kterého zná celý svět

Od 21:30  Noční pohádkové kino – večerní promítání pro děti i dospělé v zahradě muzea