Ve filmovém duchu vstoupili františkolázeňští do nové sezóny

Zahájení již 226. lázeňské sezóny se neslo ve Františkových Lázních ve filmovém duchu. Pozvání přijala v sobotu 18. května i jedna z historických osobností – Karel Dengl se svým bratrem, kteří jsou spojeni s tímto lázeňským městem. Právě oni natočili jako první v roce 1921 film o Františkových Lázních. Připravena byla jako již tradičně slavnostní mše, představení vážených hostí, žehnání pramenům, hudba, trh překvapení v podobě velkolepého ohňostroje.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5318967

Letošní vkročení do nové sezóny si užili hosté ve Františkových Lázních ve filmovém duchu. Karel Dengl započal filmovou historii města. Po něm si toto lázeňské město vybrala velká řádka filmařů. Kdo by neznal například filmová dobrodružství Alfonze Karáska v lázních nebo roztržitého Petra Nárožného v komedii Ten svetr si nesvlíkej. Právě tato díla si mohli návštěvníci akce vychutnat na velkoplošné obrazovce. Filmaři si vybírají Františkovy Lázně i v současnosti. Vidět je diváci mohli i v loňském roce ve vánoční pohádce Přání k mání režiséra Víta Karase.

Přítomní mohli zhlédnout srovnání vývoje města v průběhu let. Mnohé se za ta léta změnilo, ale jedno zůstává stejné, a tím je neopakovatelná atmosféra, klid k léčení i relaxaci v jedněch z nejkrásnějších měst