Ukradl motorku, na které hned odjel

Až na dva roky může jít do vězení šestatřicetiletý muž z Kraslic. Zalíbila se mu motorka, která stála u rozestavěného domu, tak si pro ni šel. Motocykl obratem prodal.

„Šestatřicetiletý muž z Kraslic se měl v březnu letošního roku dopustit krádeže motocyklu,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „V brzkých ranních hodinách měl v Kraslicích vstoupit na neoplocený pozemek, kde se nacházel rozestavěný dům a z rozestavěného přístavku měl odcizit motocykl značky ČZ 175 černé barvy bez přidělené registrační značky. Motocykl měl následně odtlačit na přilehlý pozemek, odkud měl sjet na pozemní komunikaci a na motocyklu odjet z města. Motocykl, dle odborného vyjádření v hodnotě 35 000 Kč, měl poté uschovat a tentýž den v pozdních odpoledních hodinách prodat za 8 000 Kč další osobě,“ doplnila.

Případ se podařil objasnit policistům a kriminalistům z Kraslic. Dne 16. květnasi tak muž vyslechl sdělení podezření za přečin krádeže a v případě, že ho soud uzná vinným, může jít až na dva roky do vězení.