Pět let za mřížemi hrozí prodejci marihuany a pervitinu

Dobrá zpráva. Na Sokolovsku je o jednoho dealera drog méně. Policisté si došlápli na muže, který prodával několik měsíců marihuanu a pervitin. Teď mu hrozí až pět let za mřížemi.

Kriminalisté ze Sokolova zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Od července 2016 do ledna 2019 měl obviněný muž prodávat v obci na Sokolovsku drogy pervitin a marihuanu,“ vysvětlila policejní mluvčí Soňa Podlahová. „Nejméně třem lidem měl v tomto období prodat v téměř 600 případech skoro 600 gramů marihuany. Sedmatřicetiletý muž však neprodával pouze marihuanu, ale také drogu zvanou pervitin. Tu měl prodat v nejméně dvaceti případech v celkovém množství nejméně čtyř gramů jednomu z kupujících,“ informovala.

Drogy měl prodávat v obci na předem domluvených místech. Prodejem si měl muž přijít na částku v celkové výši téměř 79 tisíc korun.

„Po předchozím souhlasu státního zástupce byl obviněný muž 15. května 2019 zadržen a umístěn do policejní cely. V současné době je vyšetřován na svobodě,“ doplnila mluvčí.