Po hádce přišly ke slovu pěsti. Agresor může jít do vězení až na deset let

Že může být nebezpečné i vyzvednutí auta z opravy, o tom se přesvědčil zákazník v Karlových Varech. Z dílny si odnesl těžké zranění, které mu způsobil sedmadvacetiletý cizinec, který vozidlo opravoval. Muži se nejdříve dohadovali a pak přišly ke slovu pěsti. Agresor si za svoje jednání může v případě odsouzení pobýt za mřížemi až deset let.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví.

„Cizinec měl totiž na začátku února letošního roku fyzicky napadnout dvaadvacetiletého muže z Karlových Varů, kterému opravoval osobní automobil,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Muž si měl přijít do autoservisu pro opravené vozidlo, ale v kanceláři došlo k slovní rozepři, která se měla týkat částky za opravu. Cizinec měl po hádce vzít majitele automobilu do dílny, kde ho nejdříve držel za bundu, a když muž upadl na zem, tak ho měl zakleknout a několika ranami pěstí udeřit do oblasti hlavy a obličeje,“ doplnil.

Po tomto útoku byl dvaadvacetiletý muž hospitalizován v nemocnici a následně byl 33 dní v pracovní neschopnosti.

V Mariánských Lázních odhalili pamětní desku spisovateli Nabokovi