Cizinci pracovali na stavbě bez povolení. Byli vyhoštěni

Třináct cizinců objevili při kontrole pracovníci cizinecké policie. Potíž byla v tom, že pracovali na jedné z chebských staveb bez povolení. Všichni byli na několik měsíců vyhoštěni.

Policisté z odboru cizinecké police krajského ředitelství policie Karlovarského kraje prováděli ve středu dne 15. května v součinnosti s Oblastním inspektorátem práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj bezpečnostní kontrolní akci.

„Při této kontrolní činnosti se zaměřili na cizineckou problematiku a zaměstnanost cizinců, přičemž kontrola proběhla na rekonstrukci bytového domu v Chebu,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Při výkonu práce zde mimo jiné bylo kontrolováno i 13 cizinců, kteří nepředložili povolení k zaměstnání ani další doklady potřebné k výkonu zaměstnání. Všichni cizinci tak byli zajištěni a převezeni na policejní oddělení. Zde s nimi policisté zahájili správní řízení o vyhoštění z území členských států Evropské unie. Poté jim bylo vydáno Rozhodnutí o správním vyhoštění. Jedenáct cizinců dostalo tří měsíční zákaz vstupu na území členských států Evropské unie a dva cizinci dostali zákaz na šest měsíců,“ doplnila.

Obdobné kontrolní akce budou do budoucna následovat