Po hostech v restauraci házel židle. Může jít až na tři roky do vězení

Pravděpodobně se hádka nevyvíjela tak, jak si muž představoval, a tak jako argument použil židli, kterou hodil po sokovi. Odnesl to jeden z hostů restaurace, který musel vyhledat lékařské ošetření. Agresor se poté pokusil trefit se židlí do toho pravého znovu, tentokrát úspěšně. I tento muž vyhledal ošetření. V případě prokázání viny mu za uvedené přečiny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví.

Koncem října 2018 měl obviněný muž v nočních hodinách v restauračním zařízení v Chodově po předchozí slovní rozepři s mužem vzít stojící židli a hodit ji do prostoru sedících osob,“ sdělila policejní mluvčí Soňa Podlahová. „Následkem toho měl zasáhnout do oblasti hlavy hosta restaurace. Poraněný muž musel vyhledat lékařské ošetření v nemocnici. Hned poté měl obviněný ve svém jednání pokračovat. Opět měl vzít další židli a tu hodit po muži, se kterým měl slovní rozepři. I tomu způsobil poranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. Poškozenému byla následně vystavena pracovní neschopnost. Obviněný mu měl dále poškodit také dioptrické brýle,“ doplnila.

Svým jednáním způsobil škodu v celkové výši přesahující 17 tisíc korun.