Své matce vyhrožoval zabitím. Nakonec si odnesl peníze a šperky

Až na deset let by mohl jít do vězení teprve dvacetiletý muž, který vyhrožoval matce zabitím. Teď už sedí ve vazbě. Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání mladého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

„Mladík měl totiž nejprve v neděli 5. května v odpoledních hodinách požadovat v rodinném domě své jednašedesátileté matky, aby mu vydala finanční hotovost,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Poté, co to odmítala, tak ji měl začít ohrožovat napraženou rukou a přitom ji vyhrožovat zabitím. I přesto žena svou peněženku stále bránila, ale mladík ji měl po chvíli odstrčit, zmocnit se peněženky a z ní odcizit peníze,“ uvedl. Následně měl okamžitě rodinný dům opustit.

O den později se mladík do rodinného domu vrátil. „V ranních hodinách měl nejdříve poničit skleněnou výplň u uzamčených vchodových dveří a poté vniknout do pokoje, který obývá jeho dvaaosmdesátiletá příbuzná. Tam měl odcizit finanční hotovost a také několik šperků,“ upřesnil mluvčí. Svým jednáním měl způsobit škodu přes sedm tisíc korun.

Policisté muže během několika málo minut zadrželi a převezli na obvodní oddělení k potřebným úkonům. Následně kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Muže poté soudce poslal do vazební věznice.

Svého jednání se dvacetiletý mladík dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen za přečin krádeže.