Z opravny si vzal cizí auto, které naboural. Po nehodě nadýchal více než dvě promile

Škodu ve výši přibližně 40 tisíc korun způsobil třicetiletý muž z Chebska. V opravně aut si bez vědomí majitele vzal klíčky od cizího auta a vyrazil. Cestou však narazil do sloupu, ale on pokračoval dál. To už ale o jeho řádění věděli policisté, kterým muž neunikl. Orientační zkouškou bylo zjištěno, že mu v těle kolovalo 2,2 promile.

Mariánskolázeňští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky třicetiletému muži z Chebska.

„Ten měl totiž ve středu 17. dubna navštívit v odpoledních hodinách svého známého v jeho opravně vozidel na Chebsku,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Tam měl v nestřeženém okamžiku odcizit klíče od osobního automobilu značky Renault, které majitel nechal v autoservisu na opravu. Následně měl bez povolení majitele i osoby, které bylo vozidlo svěřeno k opravě, s automobilem odjet směrem na Mariánské Lázně. Po cestě ale nezvládl řízení a s vozidlem měl narazit do sloupu trolejového vedení. Ani to ho však nezastavilo, protože po této nehodě měl s automobilem pokračovat zpět k servisu. Několik set metrů před cílem vozidlo odstavil a z místa utekl. V té době už policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně dopravní nehodu řešili a ze zjištěných poznatků věděli, jaká osoba ji zavinila. Po několika minutách byl třicetiletý muž vypátrán a zadržen,“ upřesnil. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky