Řídil bez papírů, ale za to s pořádnou dávkou alkoholu v krvi. Ujel i od nehody

Pořádně „pod parou” byl sedmadvacetiletý cizinec, který sedl do auta s 2,36 promile a bez papírů. Na chebské Májové ulici zastavil na červenou, ale možná zakalením mysli alkoholem místo jízdy vpřed, začal couvat. Za ním stojícímu motoristovi poničil auto a ujel. Policisté ho během chvíle dopadli.

„Sedmadvacetiletý cizinec měl v neděli 28. dubna způsobit v ranních hodinách dopravní nehodu v Chebu v ulici Evropská,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Tam měl na křižovatce zastavit na červený světelný signál a následně začít couvat. Opakovaně měl vozidlem značky Toyota narazit do automobilu značky Suzuki, které stálo za ním. Tento incident ale cizinec neřešil a z místa dopravní nehody okamžitě ujel. Muž s poškozeným automobilem si však všiml, že vozidlo zaparkovalo o několik set metrů dále. Proto šel za řidičem, ale když zjistil, že není české národnosti a nemluví česky, tak přivolal policejní hlídku,“ informoval. 

Mezitím ovšem cizinec s osobním automobilem odjel. O několik málo minut později policisté sedmadvacetiletého cizince zastavili. „Následně bylo v evidencích zjištěno, že muž není držitelem řidičského oprávnění. Na výzvu policistů se cizinec podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 2,36 promile,“ upřesnil mluvčí.

Muž byl zadržen a poté mu chebští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí Okresního soudu v Chebu byl muž ze zadržení propuštěn.