Policisté zachránili to nejcennější, lidský život

Na tísňovou linku zavolal muž, že už nechce žít. Operační důstojník vyslal ihned po volání v pátek 26. dubna v noci na místo hlídku z obvodního oddělení Karlovy Vary. Policisté Jiří Petr a Jiří Flender přijeli včas.

„Policisté ihned vyrazili na místo, vyběhli na půdu a nalezli zde muže v pololehu, který měl kolem krku uvázaný kabel, jenž byl z druhé strany uvázán přes trám půdy,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Muž napohled nejevil známky života a byl bezvládný. Pprap. Jiří Flender muže zezadu uchopil pod pažemi a nadzvedl jej, kdy pprap. Jiří Petr rozvázal kabel kolem trámu, aby ho uvolnil a mohl ho rozvázat z mužova krku. Poté hlídka začala muži poskytovat muži první pomoc a on po chvíli zachroptěl a pomalu začal dýchat. Následně ho policisté posadili a opřeli o trám, kde již začal přicházet k vědomí,“ doplnila.

Na místo byla ihned přivolána Zdravotnická záchranná služba, která si muže po svém příjezdu převzala a následně převezla do nemocnice.

Včasným příjezdem policisté zabránili muži v dokonání ukončení jeho života. Oba policisté po zákroku uvedli, že jsou rádi, že muže včas našli a podařilo se jim ho zachránit, neboť lidský život je to nejcennější, co člověk má.

Foto: Policie ČR