Na sokolovském zimním stadionu budou nové šatny

Dlouho očekávaná rekonstrukce šaten na zimním stadionu v Sokolově začala ve čtvrtek 18. dubna předáním stavby. Do zahájení prvoligové sezony by mělo být vše hotovo. Jako konečný termín pro dokončení akce za více než 13 milionů korun, jejímž investorem je město, byl stanoven poslední srpnový den.

Původně se počítalo, že bude stavba zahájena o týden až dva dříve, úspěšné tažení hokejistů do první ligy ovšem natáhlo sezonu na maximum. Na konečný termín rekonstrukce a zahájení nové hokejové sezony to ale nebude mít vliv.

Celkovou obnovou projdou šatny v prvním a druhém podlaží zimního stadionu HC Baník Sokolov. Stadion byl postaven v roce 1961 a stav šaten i celkové zázemí našich hokejistů je již v nevyhovujícím stavu. Při opravách a modernizaci dojde ke změně vnitřní dispozice a navýší se počet hygienického vybavení. Dojde na kompletní výměnu rozvodu energií, opravy konstrukcí, povrchů a podlah. Významným přínosem by měla být nová vzduchotechnika, která současným prostorům velmi chyběla. Při rekonstrukci bude kladen i důraz na bezpečnost, vznikne nové únikové schodiště z mezipatra na chodník před budovou. Nebude chybět ani elektrická požární signalizace. Modernizované prostory poskytnout ideální podmínky pro naše malé i velké sportovce. Celá investiční akce je hrazena z městského rozpočtu. (Na snímcích vyklizené prostory stadionu před zahájením rekonstrukce).

(mel)