Tak dlouho se bavili, až radar rozbili

Napřed běhali v Horním Žďáru před radarem, aby jim změřil rychlost, potom chtěli otočit kameru a nakonec ho cihlou rozbili. Řeč je dvou mladých mužích, kteří si tím zadělali na pořádný problém. Způsobili škodu ve výši přibližně 40 tisíc korun a v případě prokázání viny mohou prožít až dva roky ve vězení.

Ostrovští policisté sdělili dvěma 19letým mužům podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a výtržnictví spáchané formou spolupachatelství.

„Toho se měli dopustit společně v neděli 7. dubna krátce před 23. hodinou u silnice v obci Horní Žďár,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Po cestě domů mělo mladíky napadnout, že by se mohli pokusit zjistit, zda jim místní rychlostní radar změří rychlost, když před ním poběží. To je zřejmě na moc dlouho nezabavilo, a tak se pokusili odklonit kameru, která je zabudovaná u radaru a dokonce měli vytrhnout i kabely, které vedly z kamery do hlavního panelu. Následně se měli rozhodnout rychlostní radar rozbít. Nalezenou cihlou se měli pokusit do radaru několikrát trefit. Ten se jim každému podařilo zasáhnout a poškodili tak jeho displej,“ doplnila.