Herec Petr Batěk, který vydává další knihu veršů věnovanou pobodanému sportovci, napsal báseň o Neckářovi. Křtít se bude i v Chebu

Petr Batěk, divadelní, televizní i filmový herec, ale také muzikant a básník, vydává svou třetí knihu veršů. Tahle však bude zcela unikátní – jak svým pojetím, tak charitativním podtextem. A k tomu všemu teď napsal i báseň o zpěváku Václavu Neckářovi. Svou sbírku básní pokřtí i v Chebu. V kulturním centru Papírna – 26. dubna. A pozor – nebude to apríl!

Básnička s názvem Stín kolonád vznikla sice spontánně, ale měla svůj základ. „Jednak si Václava Neckáře velmi vážím a mám ho rád, a jednak jsem loni moderoval v Mariánských Lázních jeho narozeninový koncert i večírek. Letos v květnu s ním budu dělat další koncert také v tomto lázeňském městě. Tak mne napadlo udělat báseň. Už proto, že on i jeho bratr Honza má k Mariánkám velmi blízký vztah,“ prozradil Petr Batěk, který momentálně s Tomášem Magnuskem dotáčí první sérii nového seriálu Čechovi, ala “český Dallas”, hraje v Národním divadle, v divadlech v Kladně či Chebu a moderuje společenské akce či skládá hudbu, včetně té k filmům.

„Díky nakladateli Pavlu Mészárosovi se podařilo dát dohromady krásnou a mou už třetí sbírku básní s názvem Mezi svými rýmy. Je nádherně ilustrována obrázky od výtvarnice černobílých obrazů Michaely Žemličkové  (jejíž unikátní obraz T. G. Masaryka momentálně visí v Českém domě v New Yorku a obrazy od ní má řada známých osobností). A k tomu má i charitativní podtext. Dohodli jsme se, že výtěžek z prodeje knihy půjde na pomoc mladému florbalistovi Radku Zelinkovi, kterého v listopadu v Plzni napadl agresor, pobodal ho a on kvůli tomu přišel o nohu. Chceme alespoň trochou přispět člověku, kterému osud připravil tyhle těžké chvíle, i když on se s nimi statečně pere a bojuje. Konkrétní pomoc, konkrétnímu člověku, zvláště mladému, který má život před sebou, se nám zdá smysluplná,” řekl Batěk.

V pátek 26. dubna v podvečer v kulturním centru Papírna v Chebu pokřtí svoji sbírku. Kdo bude mít zájem, autor napíše i věnování. Každý, kdo si knihu koupí, přispěje ještě na dobrou věc. „Ten, kdo se křtu nebude moct zúčastnit, si publikaci může koupit na našem e-shopu AOS Publishing, (http://aos-knihy.cz/kniha/mezi-svymi-rymy/) a díky tomu dostane navíc knihu Petrových básní s jeho  podpisem. Samozřejmě bude pak k dispozici v knihkupectvích a na různých akcích,” prozradil nakladatel Pavel Mészáros.

Kniha veršů Mezi svými rýmy se pak ještě letos dočká i své audiopodoby, kdy básničky budou načítat herci a umělci z Baťkova blízkého okolí.