V Toužimi i Karlových Varech řešili muži spory pěstí

Dva případy výtržnictví řešili v březnu policisté v Karlových Varech i Toužimi. V obou případech šlo o muže, kteří situaci řešili pěstmi. Dvěma agresorům teď hrozí trest vězení až na tři roky.

Karlovarští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality řeší dva případy výtržnictví. „Na začátku března v nočních hodinách došlo v obci Toužim k potyčce mezi dvěma muži ve věku 36 a 40 let,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. Mladší z mužů měl toho druhého po předchozí slovní rozepři fyzicky napadnout. Nejprve ho měl udeřit údery pěstí do obličeje, poté ho měl srazit na zem, kde v napadení pokračoval dalšími několika údery pěstí, ale i kopy do obličeje. Se zraněním vyhledal napadený muž lékařské ošetření v nemocnici,“ upřesnila.

Výtržník se takového jednání dopustil i přesto, že byl v minulosti Okresním soudem v Karlových Varech mimo jiné za trestný čin výtržnictví odsouzen. Kriminalisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, za který mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

„Sdělení podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu si od kriminalistů převzal 24letý muž z Karlových Varů,“ uvedla Zuzana Týřová. „Takového jednání se dopustil na konci března v prostorách karlovarské prodejny zboží. Zde došlo v podvečerních hodinách mezi ním a dalším 24letým mužem ke slovní potyčce. Když pak vyšli ven před obchod, měl ho zde podezřelý muž napadnout, a to několika ránami pěsti do obličeje a do těla. Poškozený muž měl upadnout na zem a ještě zde ho výtržník několikrát kopl do těla,“ dodala.

Se zraněním vyhledal lékařské ošetření v nemocnici s předpokládanou dobou léčení nejméně 14 dnů. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.