Za zpronevěru může jít do vězení až na dva roky

Kozla zahradníkem udělali v jedné z karlovarských společností. Muž, který pracoval jako prodavač a skladník, měl způsobit majitelům škodu tím, že si některé zboží přisvojil nebo prodal pod cenou a peníze si nechal. Za to si může posedět v některém z nápravných zařízení až dva roky.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého místního muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěra.

„Takového jednání se měl dopustit během roku 2018. Jako zaměstnanec karlovarské společnosti ve funkci prodavač a skladník se měl zpronevěry dopustit v několika případech,“ vysvětlila policejní mluvčí Zuzana Týřová. „V úmyslu získat neoprávněný majetkový prospěch si přisvojil cizí věci, a to část zboží uloženého ve skladovacím nebo prodejním prostoru společnosti. Přisvojit si měl například pohon na bránu v hodnotě kolem 10 tisíc korun nebo šestimetrové nerezové trubky a další různé zboží. To poté pod cenou prodal zákazníkům a utržené peníze si ponechal pro vlastní potřebu,“ dodala. Celkem tak společnosti způsobil škodu necelých 37 tisíc korun.