Za cigarety platil falešnými penězi

Na případ, který v minulém měsíci řešili chebští policisté, by se hodilo rčení „tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne“. Čtyřiatřicetiletý muž chodil nakupovat své oblíbené cigarety do jedné z místních trafik, až je vykoupil. Majitel obchodu by se z tržby mohl radovat, háček byl však v tom, že muž platil falešnými penězi. Falešných bankovek si žena všimla při počítání tržby a okamžitě přivolala policii. Po zhlédnutí kamerových záznamů policisté muže zadrželi.

Chebští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu podvod místnímu čtyřiatřicetiletému muži.

Ten měl totiž ve středu 13. března platit v jedné z chebských trafik falešnými EURO bankovkami,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Do prodejny měl poprvé přijít těsně po poledni. Zakoupit si měl dva kartony cigaret a ty zaplatit několika kusy bankovek v nominální hodnotě 50 EURO. O několik hodin později se do trafiky muž vrátil a znovu měl zakoupit dva kartony cigaret. I tentokrát měl zaplatit několika falešnými 50 EURO bankovkami. Tím ale vše neskončilo, protože o pár minut později čtyřiatřicetiletý muž navštívil prodejnu znovu. A vzhledem k tomu, že prodavačka už neměla na prodej kartony cigaret, tak měl muž zakoupit několik desítek krabiček s cigaretami. A také v tomto případě měl nákup zaplatit falešnými 50 EURO bankovkami a prodejnu opustit,“ doplnil. Svým jednáním měl muž způsobit škodu téměř 10 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za stejný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen.