Chodovské koupaliště Bílá voda nabídne návštěvníkům větší komfort. Přibudou parkovací místa, elektřina a zázemí pro cyklisty

Větší komfort nabídne v letošní sezóně chodovské přírodní koupaliště Bílá voda. Město tam v rámci plánovaných investic chystá pro návštěvníky několik praktických novinek.

Foto: Martin Polák

Jednou z nich je zavedení elektrické přípojky přímo na pláž. Ta poslouží především majiteli stánku s občerstvením, který tak už nebude muset pro provoz používat hlučný palivový agregát. Přípojka navíc nabídne hostům USB zdířku pro nabíjení mobilních zařízení. Přivedení elektřiny na Bílou vodu vyjde zhruba na 480 tisíc korun a práce budou končit v těchto dnech.

Těšit se mohou i motorizovaní návštěvníci. Ke stávající parkovací ploše by mělo ještě v letoším roce přibýt další místo o rozloze 400 m². V rozpočtu je na akci vyčleněno 220 tisíc korun.

Zkrátka nepřijdou ani cyklisté. Ti budou mít na Bílé vodě k dispozici přístřešek se stojanem pro 12 kol, stůl a dvě lavice. Také tady má stát elektrická přípojka. Odpočinkové zázemí pro cyklisty financuje Místní akční skupina Sokolovsko (MAS), která si na akci požádala o dotaci. Chodov bude mít finanční spoluúčast.

Radnice chce také nechat zpevnit erozí poničené části břehů. Především pak u hráze, kde je voda vymlela, počítá s opravami. Projektanti navrhli použít kamenné válce a vegetační systém (pás rákosí). V rámci těchto úprav mají vzniknout také dvě dřevěná mola pro opalování a místo pro snadnější vstup do vody. Na zabezpečení břehů město počítá s částkou půl milionu korun, nicméně konečná cena se může v návaznosti na náročnost prací změnit.