Policisté pátrají po muži z videa

Policisté žádají širokou veřejnost o pomoc při ztotožnění muže na videu. Dosud neznámý pachatel měl okrást ženu, která se špatně pohybuje. Událost se měla stát na sokolovském nádraží. 

Muž, který se pohyboval v těsné blízkosti poškozené ženy, by mohl přispět jako svědek k objasnění případu. Jakékoliv informace k osobě na videu, které pomohou policistům při ztotožnění, volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

„Sokolovští policisté řeší případ krádeže, ke kterému došlo dne 17. února v době kolem 15:00 hodin po příjezdu rychlíku Krušnohor ze směru Praha (Ostrov nad Ohří) – Sokolov,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „V železniční stanici Sokolov v blíže nezjištěný okamžik, zřejmě během vystupování z vagonu, na cestě od vagonu ke schodišti nebo na schodech z nástupiště, měl neznámý pachatel využít skutečnosti, že žena měla na zádech batoh na zip a špatně se pohybovala, tudíž nemohla batohu věnovat řádnou pozornost,“ upřesnila. 

Neznámý pachatel rozepnul její batoh a odcizil z něj pouzdro, ve kterém byl mobilní telefon a osobní doklady poškozené. Tímto jednáním jí tak způsobil škodu v oznámené výši přesahující částku 5 000 korun.

Popis muže:

Muž je věku kolem 30 – 35 let, štíhlé postavy, vysoký cca 185 cm. Má středně dlouhé černé vlasy, velké oči a ve tváři jizvy po akné. Na sobě měl světlé pravděpodobně teplákové kalhoty, světlou mikinu s nápisy, tmavou bundu a tmavou sportovní obuv. V ruce měl velkou maskáčovou tašku.