Vězeň si na svobodě moc dlouho nepobyl

Vězeň z Kynšperku nad Ohří odešel ze svého pracoviště. Nevrátil se však do vězení, ale udělil si vycházku navíc. Na svobodě moc dlouho nepobyl. Za necelé dvě hodiny byl vypátrán. Svým útěkem si pravděpodobně prodloužil pobyt až o pět let v nápravném zařízení. 

„V pátek 15. března krátce před polednem bylo na linku 158 přijato oznámení z věznice v Kynšperku nad Ohří o svévolném opuštění vězně z nestřeženého pracoviště,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Ihned ve spolupráci s Vězeňskou službou bylo provedeno opatření a pátrání po 25letém muži. Na místo byl povolán i vrtulník s termovizí. Provedeny byly prověrky míst, u kterých byl předpoklad, že by se zde muž mohl nacházet.  Kolem 13. hodiny provedla policejní hlídka šetření na nádraží v Sokolově. Zde policisté získali poznatek, že jeden z cestujících vlakem směrem na Karlovy Vary by mohl být hledaný muž. Díky těmto poznatkům byl krátce na to hledaný 25letý muž vypátrán a zadržen na nádraží v Karlových Varech příslušníky Vězeňské služby,“ doplnila. 

Poté byl převezen zpět do věznice. Tímto jednáním se muž dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu může v případě prokázání viny hrozit až pětiletý trest odnětí svobody.