Vyhrožoval smrtí. Už sedí ve vazbě

Měl vyhrožovat muži v Mariánských Lázních smrtí, pokud ho nenechá u sebe přespat, nesežene marihuanu, nevypere věci a nedostane něco k jídlu. Tohle však šestatřicetiletému výtržníkovi nestačilo. Vystrašil také svoji známou. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který jej akceptoval a soudce během nedělního odpoledne poslal obviněného muže do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 36letého muže ze Stříbra, kterého obvinili ze spáchání přečinů vydírání, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví.

„Toho se měl dopustit na začátku března 2019 v Mariánských Lázních,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Před místním barem měl požadovat po muži, se kterým se v baru setkal, aby mu sehnal drogu marihuanu. Dále po něm měl požadovat, aby ho u sebe nechal přespat, vypral mu oblečení a dal něco k jídlu. Měl mu i vyhrožovat smrtí, pokud to neudělá. Muž ho ze strachu vzal k sobě domů. O tři dny později opět v Mariánských Lázních se měl na místě veřejnosti přístupném před kavárnou pohybovat s nožem v ruce. Několikrát měl pohlédnout dovnitř přes výlohu, kde seděla jeho známá s jiným mužem a gestem s nožem v ruce naznačovat řez pod krkem. Když muž vyběhl ven z kavárny, dal se obviněný na útěk. Nedošlo zde k žádné fyzické újmě,“ doplnila.

Obviněný se takového jednání dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Chebu za přečin výtržnictví odsouzen.