Na Hrnčířském swingu si opět návštěvníci vychutnají špičkovou hudbu

Do začátku 26. ročníku Hrnčířského swingu zbývá ještě několik měsíců, ale organizátor Roman Werner už odtajnil letošní program. Na festivalu v hrnčírně v Novém Drahově si návštěvníci budou moci vychutnat opět špičkovou hudbu. V loňském roce akce navštívilo více než 800 milovníků hudby nejen z České republiky, ale cestu našli také posluchači z Německa.

Více fotografií z minulých ročníků zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3479430

Letošní Hrnčířský swing se uskuteční v termínu 19., 26. července a 2. srpna, vždy od 19 hodin. „Pro letošní rok jsme se Štěpánem Podeštem vybrali J. J. Jazzmen Praha & Barboru Vágnerovou, Prague Rhythm Kings a Big Band Milana Šoltézse,“ uvedl organizátor Roman Werner. „Jednou ze zajímavostí je posledně jmenovaná skupina, která přijede v počtu přibližně 14 muzikantů,“ sdělil.

Hrnčířský swing – ohlédnutí

Ani letos nepřijdou návštěvníci o oblíbenou návštěvu hrnčířské dílny, kde budou moci obdivovat i nakoupit keramické výrobky. Připraveny budou také malé plaketky, která se za dobu fungování hudební akce, staly sběratelskou raritou.

„K zajištění tak rozsáhlé, i když jen tři pátky trvající akce, je zapotřebí součinnost a podpora celé rodiny po celý rok, který swingu předchází. Máme výhodu, že již celé roky s mým tátou, který s organizováním festivalu začal, spolupracoval pan Štěpán Podešt. A právě s ním, lehkým krokem swingové muziky, za přispění Karlovarského kraje, města Chebu a Františkových Lázní, procházíme přes všechna úskalí, která se nám staví do cesty. Díky podpoře kraje a měst můžeme stále přinášet muziku za stejných podmínek, jak to nastavil táta,“ doplnil Roman Werner.

Více fotografií z minulých ročníků zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3479430

26.ročník letních koncertů v hrnčírně v Novém Drahově

Pátek 19. července 2019 – 19 hodin
J. J. Jazzmen Praha & Barbora Vágnerová
Kapela J. J. Jazzmen Praha vznikla v roce 1993. Pod vedením kapelníka Jana Jiruchy, který dal kapele i své jméno, vystupovala s programem „Remembrance of Louis Armstrong“ mimo domácí scénu i na mnoha místech po celém světě. Nyní vystupují J. J. Jazzmen pod vedením bubeníka Miloše Kejře s projektem „Conterporary New Orleans Sound“. Muzikanti jsou zváni k vystoupením po celé Evropě. S úspěchem hráli i v USA na slavném „New Orleans Jazz & Heritage Festivalu“.
New Orleans je daleko za mořem, ale do Nového Drahova je to kousek – přijďte si je poslechnout!
Pátek 26. července 2019 – 19 hodin

Prague Rhythm Kings
Kapelnice Veronika Šedá hraje na klarinet, soprán- alt- i tenorsaxofon, Jan Veverka na trubku, kornet a zpívá, Miroslav Nejdl na trombon, Kristýna Kanická hraje na barytonsaxofon, Václav Janů na banjo a kytaru, klavíristou je Dalimil Smrž a Radka Říhová má na starosti dívčí pěvecké party. To jsou mladí a energičtí „pražští králové a královny rytmu“, kteří nás zavedou na přelom dvacátých a třicátých let minulého století, kdy z amerických tanečních parketů do Evropy zamířil hot jazz, jak se tehdy říkalo ranému swingu.
V jejich společnosti je takový hudební návrat o sto let zpátky velice příjemným zážitkem!
Pátek 2. srpna 2019 – 19 hodin

Big Band Milana Šoltézse
Trumpetista „Šogy“ Šoltézs, dlouholetý člen orchestru Karla Gotta, Big Bandu Václava Hybše a dalších špičkových kapel, již téměř deset let vede i big band, který má své zázemí v Sokolově. Repertoár orchestru tvoří jak slavné skladby autorů a interpretů swingové a taneční hudby, tak i současné hudební scény.
Po letech si tak bude moci publikum v Novém Drahově zase vychutnat zvuk špičkového swingového big bandu!

Více fotografií z minulých ročníků zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3479430