Položila si věci vedle sebe a hned o ně přišla

Potřebovala si najít něco v kabelce a tak si položila věci vedle sebe. Toho měli využít dva mladiství, kterým se peněženka s platební kartou i mobilní telefon zalíbilo. V případě prokázání viny mohou být u soudu potrestáni odnětím svobody až na jeden rok.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mladistvých, které obvinili ze spáchání provinění krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Těchto trestných činů se měli dopustit na konci prosince v Habartově,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Zde měli využít situace, kdy 26letá žena seděla před domem na lavičce a hledala něco v kabelce. Vedle sebe si měla položit mobilní telefon i s peněženkou, ve které měla osobní doklady a platební kartu. Tyto vyndané věci jí měli mladíci během společného rozhovoru s ní odcizit a následně platební kartu hned v několika případech použít při placení za zboží v prodejnách,“ dodala. Svým jednáním tak měli poškozené ženě způsobit škodu ve výši přes 5 000 Kč.