Bazar – Zachraňme planetu třeba tím, že pošleme věci dál

Každý má doma věci, které už nepoužívá a bez využití leží na dně skříní. Se zajímavým nápadem, jak tyto věci využít, přišli na chebské škole. Napadlo je uspořádat bazar, jehož cílem by měl být koloběh už nepotřebných, ale funkčních věcí. Akce se uskuteční v sobotu 9. března od 10.30 do 16.30 hodin v budově Vyšší odborné školy v Chebu na Májové ulici.

„Náš bazar není dobročinný, jeho cílem je poslat dál věci, které už neslouží, ale sloužit mohou,“ uvedla spoluorganizátorka akce Lucie Poláková. „K prodeji preferujeme věci z druhé ruky, oblečení pro děti i dospělé, boty, kabelky, hračky, domácí potřeby, nádobí, knihy, sportovní potřeby, použitou elektroniku, originál CD/DVD…cokoli, co může dostat druhou šanci a nemusí skončit v odpadu,“ sdělila. 

Na místě bude po celou dobu zajištěno lahodné a zdravé občerstvení. Nejen dámy mohou využít profesionálních zkrášlovacích služeb. Připravena bude také manikúra, masáže rukou, malování henou na ruce nebo kotník. Ani na ty nejmenší organizátoři nezapomněli, připraven bude dětský koutek.„Pokud máte zájem dát peníze z prodeje na dobročinný účel, můžete je dát na sbírkový účet KOSas.cz ve prospěch lidí s postižením. Potvrzení o daru vám rádi vystavíme,“ doplnila Lucie Poláková.

Každý si prodává své věci sám. Prodejní místo je zdarma.

Organizátorem akce je Komunitní osvětové společenství z.s.  Spolupracující organizací je SZŠ A VOŠ CHEB a její studenti a pedagogové jako dobrovolníci.