Až deset let hrozí muži za loupež

Je mu osmnáct let a ukázal se jako zbabělec, který si troufl na pána, který by mohl být jeho dědou. Mladík ho měl koncem ledna v Aši povalit na zem a ukrást mu peníze. Za to si může posedět za mřížemi až deset let.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmnáctiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

„Mladík z Aše si měl ve večerních hodinách na konci ledna letošního roku všimnout na ulici pětašedesátiletého muže,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Ten měl po několika hodinách odcházet z místní herny. Mladík společně s dalšími dvěma muži za ním měli jít, v ulici Mánesova k němu přistoupit a fyzicky ho napadnout. Nejdříve ho měl chytit v oblasti hlavy a následně povalit na zem. Tam ho měl prohledat a nakonec mu odcizit ledvinku s penězi, kterou měl připevněnou kolem pasu. Poté měl z místa okamžitě utéct pryč,“ upřesnil.

Pětašedesátiletý muž šel po tomto incidentu věc oznámit na policii. Mladík mu měl svým jednáním způsobit škodu téměř 11 tisíc korun.